Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
PoduchaSrebrny Szef Kuchni (1860)

Sałatka majonezowa z warzyw

Przybieramy sezonowymi, barwnymi warzywami

Składniki:
  • fasola, 10 dag
  • kalafior, 30 dag
  • seler, 10 dag
  • marchew, 15 dag
  • jabłko, 20 dag
  • ogórek kiszony, 12 dag
  • cebula, 3 dag
  • żółtka, 1 szt.
  • olej, 12 dag
  • ocet, 1 łyżk.
  • cukier, 1 szczypta
  • sól, 1 szczypta
  •  
Sposób przygotowania

Fasolkę opłukać, namoczyć w zimnej, przegotowanej wodzie, następnego dnia ugotować i odcedzić. Warzywa obrać, opłukać, ugotować każde oddzielnie, pokrajać w paski lub w małą kostkę. Jabłka opłukać, zetrzeć na tarce o dużych okach. Ogórki obrać, zetrzeć na tarce. Cebulę pokrajać drobno.Sporządzić sos majonezowy wg przepisu, wymieszać z warzy­wami, dodać soli, cukru (i octu) do smaku. Ułożyć na porcelanowej salaterce, przybrać. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650