Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
PoduchaSrebrny Szef Kuchni (1860)

Majoneziki z ryb

Doprawiamy według uznania

Składniki:
  • pomidor, 1 szt.
  • ogórek , 1 szt.
  • sos majonezowy, 0.3 l
  • ocet, 2 dag
  • ziele angielskie, 2 szt.
  • sól, 1 szczypta
  • ryba, 40 dag
  •  
Sposób przygotowania

Rybę sprawić, ugotować, lub zużyć resztki ugotowanej ryby, a także ugo­towane jadalne wnętrzności i mięso obrane z głów (zwłaszcza z głowy kar­pia i sandacza); mięso ryby pokrajać na małe kawałki. Sporządzić gęsty sos majonezowy z l żółtka. 1/3 część sosu wymieszać z mięsem, przyprawić octem, dodać trochę cukru. Z masy tej ukształtować na półmisku łyżką owalne, nieduże porcje. Każdą porcję obłożyć majonezem, resztę majonezu trochę rozrzedzić, oblać porcje tak, aby majonez nieco spłynął na dno półmiska. Porcje i półmisek przybrać barwnymi dodatkami sezonowymi: krążkami marchewki, groszkiem zielonym, krążkami ogórka lub korniszona, grzybka­mi z octu, listkami sałaty. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 5255
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650