Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
PoduchaSrebrny Szef Kuchni (1860)

Galareta krzepnąca bez żelatyny

Potrawę zalewamy krzepnącym wywarem

Składniki:
  • przecier pomidorowy, 2 dag
  • ocet, 2 dag
  • ziele angielskie, 3 szt.
  • liść bobkowy, 3 szt.
  • sól, 1 szczypta
  • cebula, 5 dag
  • marchew, 3 dag
  • seler, 5 dag
  • pietruszka, 5 dag
  • nóżki cielęce, 0.25 dag
  • kości, 1 kg
  •  
Sposób przygotowania

Nóżki oczyścić, opłukać, przerąbać kilka razy, zalać wodą, posolić i gotować pod przykryciem na niezbyt silnym ogniu około 4 godzin. Gdy nóżki się dogotowują, dodać oczyszczone warzywa i przyprawy, gotować. Wywar odcedzić przez sprane, rzadkie płótno. Ma go pozostać l litr; jeżeli potrzeba, wygotować go lub uzupełnić wodą, dodać ocet, wymieszać dla koloru z powidłami pomidorowymi, sklarować i ostudzić. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650