Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Galareta mięsna do zalewania galareta.jpg
Galareta mięsna do zalewania
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
PoduchaSrebrny Szef Kuchni (1860)

Galareta mięsna do zalewania

Gotujemy 2 godziny

  • na Wielkanoc
Składniki:
  • ocet, 1 łyżk.
  • białka, 3 szt.
  • żelatyna, 5 dag
  • seler, 5 dag
  • marchew, 5 dag
  • pietruszka, 5 dag
  • cebula, 5 dag
  • liść bobkowy, 2 szt.
  • sól, 1 szczypta
  • ziele angielskie, 2 szt.
  • nóżki cielęce, 10 dag
  • kości, 30 dag
  •  
Sposób przygotowania

Kości cielęce opłukać, porąbać, zalać wodą i powoli gotować. Warzywa opłukać, oczyścić, włożyć do kości, dodać przyprawy; ugotować, odtłuścić i wygotować do 1,25 l objętości. Do wywaru dodać sól, ocet do smaku, rozpuszczoną żelatynę. Galaretę sklarować białkami, wynieść w chłodne miejsce; gdy krzepnie, zaczynać za­lewanie. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650