|
|||||||||||||||||
Składniki:
Sposób przygotowaniaZ cukru i małej ilości wody, ugotować syrop i ostudzić. Truskawki opłukać, usunąć szypułki, duże owoce zmiażdżyć, małe zostawić w całości. Zmiażdżone owoce zalać przegotowaną letnią wodą, wymieszać, pozostawić w chłodnym miejscu na l godz i odcedzić. Napój połączyć z syropem, wymieszać, przelać do szklanego lub porcelanowego dzbanka, rozlać do szklanek, wkładając do każdej po kilka małych truskawek. Można podawać z kostkami lodu i z dołączoną słomką. Napój truskawkowy — bardzo smaczny, ale nieklarowny — można także przygotować przecierając truskawki przez sito lub przecieraczkę i uzyskany przecier mieszając z przygotowanym syropem. |
Witaj nieznajomyUżytkownik Ilość punktów
|
||||||||||||||||
|