Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
RakusSzef Kuchni (1430)

Napój truskawkowy

Bardzo smaczny

Składniki:
  • cukier, 1 szczypta
  • truskawka, 50 dag
  •  
Sposób przygotowania

Z cukru i małej ilości wody, ugotować syrop i ostudzić. Truskawki opłukać, usunąć szypułki, duże owoce zmiażdżyć, małe zostawić w całości. Zmiażdżone owoce zalać przegotowaną letnią wodą, wymieszać, pozostawić w chłodnym miejscu na l godz i odcedzić. Napój połączyć z syropem, wymieszać, przelać do szklanego lub porcelanowego dzbanka, rozlać do szklanek, wkła­dając do każdej po kilka małych truskawek. Można podawać z kostkami lodu i z dołączoną słomką. Napój truskawkowy — bardzo smaczny, ale nieklarowny — mo­żna także przygotować przecierając truskawki przez sito lub przecieraczkę i uzyskany przecier mieszając z przygotowanym syropem. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650