Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
AbdulSzef Kuchni (1320)

Karp w czerwonym winie

Takiego karpia można gotować razem z łuską.

Składniki:
  • karp , 1 kg
  • pietruszka, 10 dag
  • ogórek kiszony, 2 szt.
  • ziele angielskie ziarnka, 3 szt.
  • liście laurowe, 3 szt.
  • gałka muszkatołowa, 2 g
  • czerwone wino, 0.5 l
  •  
Sposób przygotowania

Oczyścić, posolić karpia i sparzyć mocnym octem. Umyte i oczyszczone seler i pietruszki oraz ogórki pokrajać w kawałki, włożyć do rondla wraz z karpiem w całości, dodać ziele angielskie, listek laurowy i odrobinę otartej gałki muszkatołowej. Zalać winem tak, aby tylko przykryć karpia i gotować na małym ogniu pod pokrywą. Gdy ryba ugotowana, odlać sos, przecedzić i ułożonego na półmisku karpia polać trochę tym przestudzonym sosem. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650