Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Śledź z cebulą i olejem Śledź z cebulą i olejem.jpg
Śledź z cebulą i olejem
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
PoduchaSrebrny Szef Kuchni (1860)

Śledź z cebulą i olejem

Oliwę ze śledzi można użyć do majonezu lub do sałatki.

  • Na Boze Narodzenie
Składniki:
  • śledź, 5 szt.
  • musztarda, 5 dag
  • olej, 10 dag
  • liść bobkowy, 3 szt.
  •  
Sposób przygotowania

Każdy filet ze śledzia posmarować musztardą, zwinąć w rulon, układać w słoiku jeden obok drugiego. Śledzie zalać olejem tak, by je nakrył, powierzchnię nakryć listkami bobkowymi. Słoik zakryć papierem pergaminowym i przechowywać w zimnym miejscu. Po kilku dniach podawać na szklanej salaterce, do każdego kawałka wbić wykałaczkę. Jeżeli filety są szerokie, przekrajać je ostrym nożem na pół. Przybrać korniszonami, marchwią z octu. i krążkami cebuli. Śledzie w oliwie można przechowywać w zimnie przez czas dłuższy. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650