|
|||||||||||||||||
Tekst i zdjęcie: PoduchaSrebrny Szef Kuchni (1860) Śledź z cebulą i olejemOliwę ze śledzi można użyć do majonezu lub do sałatki.
Składniki:
Sposób przygotowaniaKażdy filet ze śledzia posmarować musztardą, zwinąć w rulon, układać w słoiku jeden obok drugiego. Śledzie zalać olejem tak, by je nakrył, powierzchnię nakryć listkami bobkowymi. Słoik zakryć papierem pergaminowym i przechowywać w zimnym miejscu. Po kilku dniach podawać na szklanej salaterce, do każdego kawałka wbić wykałaczkę. Jeżeli filety są szerokie, przekrajać je ostrym nożem na pół. Przybrać korniszonami, marchwią z octu. i krążkami cebuli. Śledzie w oliwie można przechowywać w zimnie przez czas dłuższy. |
Witaj nieznajomyUżytkownik Ilość punktów
|
||||||||||||||||
|