Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Śledzie w śmietanie śledzie w śmietanie.jpg
Śledzie w śmietanie
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
PoduchaSrebrny Szef Kuchni (1860)

Śledzie w śmietanie

Do śmietany można dodać cukru do smaku

Składniki:
  • pietruszka, 1 łyżk.
  • cukier, 1 szczypta
  • sól, 1 szczypta
  • śledź, 5 szt.
  • cebula, 1 szt.
  • śmietana, 1 szkl.
  •  
Sposób przygotowania

Filety ze śledzi zalać na godzinę słodkim mlekiem. Filety odcisnąć z mleka, złożyć po dwa razem, każdy śledź pokrajać na 3 części i ułożyć na prostokątnym, małym półmisku. Zagotować wodę z octem. Cebulę pokrajać na półkrążki 2 mm grubości, ułożyć na śledziach i polać gęstą śmietaną. Śledzie posypać krajaną, zieloną pietruszką. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650