|
|||||||||||||||||
Tekst i zdjęcie: PoduchaSrebrny Szef Kuchni (1860) Korki śledzioweKażdą porcję można oblać łyżką gęstego majonezu. Składniki:
Sposób przygotowaniaKażdy filet ze śledzia przeciąć wzdłuż na pół. Każdą połówkę fileta zwinąć ciasno Ty rulon (z jednego śledzia powistaną 4 zrulowane korki). Jaja ugotować na twardo, ostudzić w zimnej wodzie, obrać ze skorupek, ostrym nożem pokrajać na 12 krążków (każde jajo na 6 kawałków). Ogórek lub pomidory i cebulę też pokrajać na 12 krążków. Na szklanej, prostokątnej salaterce układać korki śledziowe: na krążek ogórka położyć krążek cebuli i na to stojąco korek ze śledzia; przybrać go krążkiem jaja. |
Witaj nieznajomyUżytkownik Ilość punktów
|
||||||||||||||||
|