Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
PoduchaSrebrny Szef Kuchni (1860)

Korki śledziowe

Każdą porcję można oblać łyżką gęstego majonezu.

Składniki:
  • sos majonezowy, 0.4 l
  • cebula, 2 szt.
  • jajka, 2 szt.
  • pomidor, 3 szt.
  • ogórek , 2 szt.
  • śledź, 2.5 szt.
  •  
Sposób przygotowania

Każdy filet ze śledzia przeciąć wzdłuż na pół. Każdą połówkę fileta zwinąć ciasno Ty rulon (z jednego śledzia powistaną 4 zrulowane korki). Jaja ugotować na twardo, ostudzić w zimnej wodzie, obrać ze skorupek, ostrym nożem pokrajać na 12 krążków (każde jajo na 6 kawałków). Ogórek lub pomidory i cebulę też pokrajać na 12 krążków. Na szklanej, prostokątnej salaterce układać korki śledziowe: na krążek ogórka położyć krążek cebuli i na to stojąco korek ze śledzia; przybrać go krążkiem jaja. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650