Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Jaja w sosie majonezowym jajka z majonezem.jpg
Jaja w sosie majonezowym
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
PoduchaSrebrny Szef Kuchni (1860)

Jaja w sosie majonezowym

Każde jajo oblać łyżką gęstego sosu

  • na Wielkanoc
Składniki:
  • sos majonezowy, 0.4 l
  • ugotowane jajko, 5 szt.
  •  
Sposób przygotowania

Ugotować jaja na twardo, obrać skorupki, ściąć nieco białka z podstawy jaja. Sporządzić gęsty sos majonezowy. Ugotowane jaja ułożyć na małym, prostokątnym półmisku, kładąc je jedno obok drugiego (leżąco lub stojąco, ostrym zakończeniem ku górze). Jaja przybrać barwnymi dodatkami sezonowymi i grzybkami z octu, korni­szonami itd., półmisek przybrać listkami sałaty lub wyciętym rąbkiem ka­pusty włoskiej. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650