Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
PoduchaSrebrny Szef Kuchni (1860)

Krew smażona

Coś dla Drakuli

Składniki:
  • krew wieprzowa, 0.75 l
  • cebula, 2 szt.
  • tłuszcz, 5 l
  • sól, 1 szczypta
  • pieprz, 1 szczypta
  •  
Sposób przygotowania

Krew zebrać do naczynia, natychmiast dodać do niej sól, starannie rozmą­cić mątewką, wynieść do chłodnego miejsca. Cebulę pokrajać, włożyć na roztopiony tłuszcz, lekko podsmażyć. Do cebuli z tłuszczem wlać krew i ściąć ją, powoli podgrzewając i mie­szając.Dodać do masy pieprzu do smaku.Podawać natychmiast po usmażeniu, okładając tą gorącą masą kromki chleba.Masę należy szybko zużywać, gdyż prędko ulega zepsuciu. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650