Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
PoduchaSrebrny Szef Kuchni (1860)

Medaliony z kiełbasy lub szynka w cieście

Parówki zanurzać w cieście nie kra­jąc ich.

Składniki:
  • tłuszcz, 6 dag
  • woda, 0.5 szkl.
  • sól, 1 szczypta
  • białka, 1 szt.
  • kiełbasa, 20 dag
  • mąka , 12 dag
  • olej, 2 dag
  • żółtka, 1 szt.
  •  
Sposób przygotowania

Przygotować ciasto: do mąki wlać wodę, dodać 1 żółtko, sól, rozmieszać starannie, dodać oliwę i pianę z białka; ciasto ma być gęstawe, aby nie spłynęło z kiełbasy. Z kiełbasy zdjąć skórkę, pokrajać grube krążki, krążki wbić na widelec, zanurzyć w cieście i wkładać na silnie rozgrzany tłuszcz, smażąc z obydwóch stron na kolor złoty tak jak racuchy. Podawać na prostokątnym półmisku, wyłożonym bibułkową serwetką, przybrane zieleniną i cząstkami cytryny lub pomidorów. W ten sam. sposób można podawać także parówki w cieście jako gorącą zakąskę lub jako dodatek do barszczu. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650