|
|||||||||||||||||
Tekst i zdjęcie: AbdulSzef Kuchni (1320) Uszka z kapustą kiszonąPodawać do zupy grochowej i kminkowej.
Składniki:
Sposób przygotowaniaKapustę ugotować w małej ilości wody w odkrytym na drobno posiekać. Cebulę pokrajać, lekko zrumienić na tłuszczu. Do kapusty dodać cebulę, pieprz (sól) do smaku; przysmażyć ją. Nastawić osoloną wodę do ugotowania uszek. Sporządzić uszka: nastawić osoloną wodę do ugotowania uszek. Sporządzić ciasto, cienko wywałkować, pokrajać na kwadratowe kawałki (3 cm X 3 cm). Na kwadraciki nakładać nadzienie, zlepiać w trójkąty, po czym zlepiać dwa przeciwległe wierzchołki ze sobą. Ugotować wkładając do wrzącej wody, odcedzić i przelać gorącą wodą. |
Witaj nieznajomyUżytkownik Ilość punktów
|
||||||||||||||||
|