Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
PoduchaSrebrny Szef Kuchni (1860)

Polewka z powideł lub z przecieru jabłecznego

Cukru dodajemy do smaku

Składniki:
  • woda, 1.5 l
  • powidło śliwkowe, 5 łyżk.
  • cukier, 1 szczypta
  • cytryna, 1 szt.
  • żółtka, 1 szt.
  • śmietana, 20 dag
  • przecier jabłeczny, 25 dag
  •  
Sposób przygotowania

Do wrzącej wody włożyć powidła lub przecier jabłeczny, rozgotować i odstawić. Śmietanę wymieszać z żółtkiem, wlać do rozgotowanych powideł, dodać skórkę i sok z cytryny lub pomarańczy do smaku. Zupą dosłodzić.Podawać z grzankami . 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650