Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Chłodnik ze zwarzonego mleka z koperkiem Chłodnik ze zwarzonego mleka z koperkiem.jpg
Chłodnik ze zwarzonego mleka z koperkiem
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
PoduchaSrebrny Szef Kuchni (1860)

Chłodnik ze zwarzonego mleka z koperkiem

Podawać z gorącymi ziemniakami

Składniki:
  • rzodkiew (pęczek), 1 szt.
  • mąka , 2 łyżk.
  • śmietana, 0.25 l
  • sól, 1 szczypta
  • koper, 3 łyżk.
  • mleko, 2 l
  •  
Sposób przygotowania

Zwarzone mleko bardzo starannie rozbić, aby grudki sernika były jak najmniejsze, zagotować. Do śmietany dodać mąkę, wymieszać, wlać na wrzące mleko, zagotować, Zupę posolić i ostudzić; wrzucić pokrojone drobno rzodkiewki, przed wydaniem dodać do niej opłukany i siekany zielony koperek, i bardzo lekko zakwasić. Podawać z gorącymi ziemniakami. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650