Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Żur zalewajka Żur zalewajka.jpg
Żur zalewajka
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
PoduchaSrebrny Szef Kuchni (1860)

Żur zalewajka

A zalewaj panie, zalewaj...

  • na Wielkanoc
Składniki:
  • marchew, 2 szt.
  • kiełbasa, 20 dag
  • ziemniak, 50 dag
  • słonina, 5 dag
  • żur, 0.5 l
  • cebula, 1 szt.
  • pieprz, 1 szczypta
  • sól, 1 szczypta
  •  
Sposób przygotowania

Ugotować na wodzie drobno pokrajaną cebulą i kiełbasę. Włożyć obrane, pokrajane ziemniaki i marchew,ugotować je. Do zupy wlać żuru do smaku, zupę zagotować; posolić, dodać pieprzu kminku, okrasić zarumienioną słoniną. Podawać z chlebem. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650