Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Żur na kiełbasie Żur na kiełbasie.jpg
Żur na kiełbasie
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
PoduchaSrebrny Szef Kuchni (1860)

Żur na kiełbasie

Podajemy z ziemniakami, chlebem

  • na Wielkanoc
Składniki:
  • żur, 0.5 l
  • kiełbasa, 25 dag
  • ząbek czosnku, 1 szt.
  • słonina, 3 dag
  •  
Sposób przygotowania

Zagotować wodę, włożyć pokrajaną kiełbasę, dodać żur (z mąką), sól do smaku i roztarty czosnek. Zupę przed podaniem okrasić. Podawać z ziemniakami lub jajkiem. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650