Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Zupa ziemniaczana z grzybami po poznańsku Zupa ziemniaczana z grzybami po poznańsku.jpg
Zupa ziemniaczana z grzybami po poznańsku
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
PoduchaSrebrny Szef Kuchni (1860)

Zupa ziemniaczana z grzybami po poznańsku

Jedna z lepszych

Składniki:
  • włoszczyzna, 20 dag
  • posiekane grzyby, 1 dag
  • ziemniak, 35 dag
  • liść bobkowy, 2 szt.
  • ziele angielskie, 2 szt.
  • tłuszcz, 4 dag
  • cebula, 3 dag
  • mąka , 3 dag
  • sól, 1 szczypta
  •  
Sposób przygotowania

Włoszczyzną i grzyby umyć, oczyścić, opłukać, ugotować wywar z przypra­wami. Obrać ziemniaki, pokrajać w kostkę. Gdy warzywa ugotują się, odcedzić wywar, ugotować w nim pokrajane ziemniaki. Połowę włoszczyzny i grzyby pokrajać. Sporządzić zasmażkę na cebuli z mąką silniej zrumienioną, wlać do wrzą­cej zupy, mieszając zagotować, dodać pokrajane warzywa i grzyby, sól (i ocet) do smaku. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650