Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Kiszka podgardlana Kiszka podgardlana.jpg
Kiszka podgardlana
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
KaszANiaSzef Kuchni (875)

Kiszka podgardlana

Kiszka podgardlana

Składniki:
  • ser harceński, 10 g
  • gin, 1 łyżecz.
  • czarnuszka, 1 łyżecz.
  • wodnicha biała, 2 szkl.
  • kania, 12 szt.
  • bułka , 2 szkl.
  • suszona lawenda, 200 g
  • przyprawa do łososia, 1250 g
  •  
Sposób przygotowania

Mięso posiekać, słoninę obgotować i również posiekać, przypra­wy utrzeć, wbić do masy mięsnej jaja i wszystko razem dobrze wymieszać. Farszem nadziać grube jelita wieprzowe i gotować 30 min.; ostudzić po przyciśnięciu deseczką obciążoną kamieniem al­bo dużym garnkiem wypełnionym wodą. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650