Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
AbdulSzef Kuchni (1320)

Pasztet sojowy

Polecam podawać w foremkach.

Składniki:
  • olej, 1 łyżk.
  • majeranek, 2 g
  • kurkuma, 2 g
  • jałowiec, 2 g
  • kminek, 2 g
  • papryka ostra, 2 g
  • papryka słodka, 2 g
  • pieprz ziołowy, 2 g
  • sól spożywcza, 2 g
  • czosnek, 5 szt.
  • jajka, 2 szt.
  • bułka tarta , 40 dag
  • kasza jaglana , 0.75 szkl.
  • ciemny ryż, 0.75 szkl.
  • por, 1 szt.
  • pietruszka , 1 szt.
  • marchew, 3 szt.
  • seler, 1 szt.
  • cebula, 60 dag
  • pieczarka miejska, 0.5 kg
  • ziarno soi, 1 kg
  •  
Sposób przygotowania

Namoczoną soję gotować 1 godz. Kaszę jaglaną i ryż namoczyć i ugotować, cebulę, pieczarki ,poddusić na oleju , pozostałe warzywa ugotować w mundurkach na parze, Zdjąć skórki. Wszystko zmielić w maszynce do mielenia mięsa z drobnym sitem, dodać ryż z kaszą, jajka, tartą bułkę i przyprawić do smaku. Nakładać do podłużnych foremek wysmarowanych olejem i wysypanych bułką tartą. Piec ok. 1 godz. w mocno nagrzanym piekarniku.  


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650