Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
Lenka86Szef Kuchni (1295)

Zupa szczawiowa ze śmietaną i mlekiem

Podawać z jajami ugotowanymi na twardo i ryżem wypiekanym

Składniki:
  • sól, 1 szczypta
  • mleko, 1 szkl.
  • mąka , 3 dag
  • śmietana, 1 szkl.
  • masło, 2 dag
  • szczaw , 20 dag
  • włoszczyzna, 25 dag
  • kości wieprzowe, 25 dag
  •  
Sposób przygotowania

Włoszczyznę i kości umyć, oczyścić, opłukać, ugotować wywar, odcedzić. Szczaw opłukać, odciąć ogonki, posiekać nierdzewnym nożem, połowę włożyć do wazy, resztę zagotować z masłem. Do wywaru dodać, ugotowany szczaw, zupę podprawić śmietaną, dodać mleko, sól i cukier do smaku, zagotować. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650