Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Zupa z porów na mięsie Zupa z porów na mięsie.jpg
Zupa z porów na mięsie
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
Lenka86Szef Kuchni (1295)

Zupa z porów na mięsie

Pory kroimy na małe kawałki

Składniki:
  • mięso z warchlaka, 25 dag
  • ziemniak, 15 dag
  • mąka , 4 dag
  • śmietana, 1 szkl.
  • kiełbasa, 25 dag
  • warzywa, 15 dag
  • por, 25 dag
  • sól, 1 szczypta
  • pieprz, 1 szczypta
  •  
Sposób przygotowania

Zagotować 2,5 litra wody, włożyć opłukane surowe mięso i powoli ugo­tować, jeżeli potrzeba, uzupełnić odparowaną wodę. Warzywa opłukać, oczyścić, zetrzeć i włożyć do zupy, gdy mięso jest już prawie ugotowane. Miękkie mięso wyjąć, obrać z kości, pokrajać i włożyć do wazy. Pory oczyścić, opłukać, pokrajać na małe kawałki, dodać przy końcu do zupy, ugotować nie nakrywając garnka.Zupę podprawić śmietaną z mąką, zagotować, dodać soli i pieprzu do smaku. Podawać z ziemniakami posypanymi zieleniną. Wywar z ziemniakami wlać do zupy. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650