|
|||||||||||||||||
Tekst i zdjęcie: Lenka86Szef Kuchni (1295) Zupa pomidorowa ze śmietanąPodajemy z makaronem, lanym ciastem Składniki:
Sposób przygotowaniaWłoszczyznę kości umyć, oczyścić, opłukać, ugotować, wywar przecedzić. Pomidory opłukać, podzielić na części, ugotować z wodą, cebulą i masłem na silnym ogniu pod przykryciem, gdy ugotują się, przetrzeć. Mąkę rozmieszać w śmietanie i podprawić zupę, mieszając zagotować, dodać przetarte pomidory, sól, cukier do smaku. Podawać z ryżem na sypko, makaronem, lanym ciastem, ziemniakami. Do zupy tej można pomidorów nie gotować, lecz po podprawieniu dodać surowe przetarte i zupę ogrzać. |
Witaj nieznajomyUżytkownik Ilość punktów
|
||||||||||||||||
|