Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
Lenka86Szef Kuchni (1295)

Zarzucajka z kapusty kiszonej

Nieskomplikowana zupka

Składniki:
  • kapusta kiszona, 20 dag
  • ziemniak, 50 dag
  • woda, 1.5 l
  • słonina, 5 dag
  • kminek, 1 szczypta
  • sól, 1 szczypta
  •  
Sposób przygotowania

Ziemniaki opłukać, obrać, pokrajać na części, zalać wrzącą wodą, dodać zmiażdżony kminek, ugotować, i rozgnieść pałką lub widelcem. Do ziemnia­ków dodać pokrajaną kapustę z sokiem, podgrzać, zupę posolić do smaku i okrasić słoniną z lekko zrumienioną cebulą. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650