Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
RakusSzef Kuchni (1430)

Sos pomidorowo-mięsny

Podawać do ziemniaków, klusek lub sypkiej kaszy.

Składniki:
  • przecier pomidorowy, 5 dag
  • kolendra, 1 szczypta
  • liść bobkowy, 1 szt.
  • sól, 1 szczypta
  • tłuszcz, 5 dag
  • mąka , 5 dag
  • cebula, 15 dag
  • mięso, 25 dag
  •  
Sposób przygotowania

Mięso opłukać, pokrajać w drobną kostką. Cebulę drobno pokroić. Część tłuszczu stopić, do tłuszczu dodać mięso i cebulę, podsmażyć na rumiano, wlać 3/4 litra wody i powoli udusić z dodatkiem przypraw i soli. Gdy mięso miękkie, dodać pomidory. Z reszty tłuszczu i mąki sporządzić jasną zasmażkę, dodać do sosu, zagotować. Sos przyprawić dodając łyżeczkę cukru. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650