Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
RakusSzef Kuchni (1430)

Sos koperkowy na rosole

Dosyć szybki

Składniki:
  • koperek, 3 łyżecz.
  • sól, 1 szczypta
  • rosół, 0.5 szkl.
  • śmietana, 15 dag
  • mąka , 3 dag
  • masło, 4 dag
  •  
Sposób przygotowania

Koperek opłukać, otrząsnąć, oskubać, pokrajać. Masło stopić, wsypać lekko zrumienioną mąkę, wymieszać i ogrzać, rozcierając zagotować. Do sosu dodać sól do smaku i drobno pokrajany, surowy koperek. Wlać śmietanę, mieszając zagotować, dodać rosołu do odpowiedniej gęstości rozcierając zagotować. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650