|
|||||||||||||||||
Tekst i zdjęcie: SzpilkaSrebrny Szef Kuchni (1816) Zupa jarzynowa dietetycznaPo zagotowaniu z zupy dodać zieleninę Składniki:
Sposób przygotowaniaWłoszczyznę i kości opłukać, oczyścić, ugotować wywar. Gdy warzywa ugotują się, wywar odcedzić, warzywa pokrajać, włożyć do wazy. Kalafior opłukać, podzielić na części. Ziemniaki opłukać, obrać, pokrajać w drobną kostkę. Fasolkę szparagową opłukać, obrać z włókien, pokrajać na małe, skośne kawałki. Na odcedzonym wywarze ugotować kalafior, ziemniaki, groszek lub fasolkę szparagową. Z surowego masła i mąki sporządzić podprawę zacieraną. Po zagotowaniu z zupą dodać zieleninę, do podprawy zastosować tylko surowe masło (bez mąki). |
Witaj nieznajomyUżytkownik Ilość punktów
|
||||||||||||||||
|