Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
SzpilkaSrebrny Szef Kuchni (1816)

Zupa z kurek ze śmietaną

Grzyby oczyścić, opłukać z piasku

Składniki:
  • pietruszka, 1 szczypta
  • pieprz, 1 szczypta
  • sól, 1 szczypta
  • mąka , 3 dag
  • śmietana, 20 dag
  • cebula, 5 dag
  • włoszczyzna, 25 dag
  • kurka, 40 dag
  •  
Sposób przygotowania

Włoszczyznę opłukać, oczyścić, zetrzeć, ugotować wywar, włoszczyznę od­cedzić, odcisnąć. Grzyby oczyścić (jeżeli potrzeba, opłukać z piasku), pokrajać na kawałki, włożyć do wywaru i powoli ogrzewając zagotować kilka tylko razy. Zupę podprawić śmietaną z mąką, dodać soli i odrobinę zmielonego pieprzu. Przed podaniem włożyć drobno pokrajaną pietruszkę. Zupę wydać zaraz po podprawieniu, bo kurki twardnieją, gdy dłużej trzymać je w gorącej zupie. Podawać z okraszonymi, młodymi ziemniakami z koperkiem, lub z maka­ronem 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650