Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
SzpilkaSrebrny Szef Kuchni (1816)

Zupa z grzybów suszonych ze śmietaną

Podawać z kaszą perłową sypką, z kostką z kaszy, z grzankami, z kluskami lanymi, półfrancuskimi lub makaronem.

Składniki:
  • pieprz, 1 szczypta
  • sól, 1 szczypta
  • mąka , 3 dag
  • śmietana, 1 szkl.
  • cebula, 3 dag
  • włoszczyzna, 25 dag
  • suszony grzyb, 3 dag
  •  
Sposób przygotowania

Grzyby starannie opłukać i umyć rękami w ciepłej wodzie. Ugotować wywar z grzybów i włoszczyzny. Gdy grzyby są już miękkie, odcedzić, pokrajać w paski, włożyć do wazy. Mąkę rozmieszać w śmietanie, podprawić nią zupę, posolić, dodać pieprzu i zagotować. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650