Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
SzpilkaSrebrny Szef Kuchni (1816)

Zupa fasolowa na mięsie z zacierką

Pietruszki dodajemy do smaku

Składniki:
  • pietruszka, 1 łyżk.
  • sól, 1 szczypta
  • woda, 2 łyżk.
  • jajka, 2 szt.
  • mąka , 20 dag
  • cebula, 1 szt.
  • słonina, 6 dag
  • warzywa, 30 dag
  • mięso wołowe z kością, 40 dag
  • fasola biała, 15 dag
  •  
Sposób przygotowania

Zagotować i ostudzić 2,5 razy tyle wody, ile fasoli. Fasolę przebrać, opłukać, zalać tą wodą i namoczyć na kilka godzin. Nazajutrz w tej samej wodzie zagotować. Mięso opłukać, dodać fasolę i powoli razem ugotować, w czasie gotowania uzupełniać odparowaną wodę. Warzywa opłukać, oczyścić, zetrzeć na tarce o grubych okach. Gdy mięso i fasola są miękkie, dodać warzywa i szybko ugotować. Sporządzić zacierkę. Gdy warzywa w zupie są ugotowane, wsypać zacierkę, ugotować na brzegu płyty, odstawić. Cebulę pokrajać, lekko zrumienić z tłuszczem, wlać do zupy, dodać soli, pieprzu i zielonej pietruszki. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650