Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
SzpilkaSrebrny Szef Kuchni (1816)

Kleik z płatków owsianych

Dodajemy zieleninę lub żółtko

Składniki:
  • płatki owsiane, 2.5 dag
  • woda, 1 l
  • sól, 1 szczypta
  • masło, 1 dag
  • pietruszka, 1 łyżk.
  • koperek, 1 łyżk.
  •  
Sposób przygotowania

Odmierzyć wodę, wsypać płatki, mieszając zagotować i powoli gotować l godzinę pod przykryciem. Przy końcu gotowania dodać sól. Gdy płatki są już rozklejona, kleik przecedzić przez włosiane, gęste sito, a gdy ocieknie, silnie ogrzać i zaraz wydać. Dodać surowe żółtko lub masło i zieleninę. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650