Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
SzpilkaSrebrny Szef Kuchni (1816)

Wywar z owoców jako podstawa do zup

Dobra zupka dla malych dzieci

Składniki:
  • skórka cytrynowa, 2 dag
  • cynamon, 1 szczypta
  • goździki, 2 szt.
  • woda, 1.25 l
  • owoce, 60 dag
  •  
Sposób przygotowania

Owoce płukać starannie pod bieżącą wodą, przekrajać na kilka części nie obierając ich. Zalać wrzącą wodą, dodać przyprawy, ugotować szybko na silnym ogniu, pod przykryciem. Gdy owoce ugotują się, przecedzić je i przetrzeć przelewając wywarem. Wywar z przetartymi owocami podprawić według przepisu. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650