Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Kulki ryżowe

Składniki
- ryż ugotowany: 200 gramów
- cebula (+ 2 łyżki oleju): 1 sztuka
- tuńczyk w sosie własnym (130g po odsączeniu): 1 puszka
- groszek: 1 puszka
- mozzarella tarta: 150 gramów
- natka pietruszki: 0.5 pęczka
- jajka: 2 sztuki
- sól: 0.5 łyżeczki
- pieprz: 0.25 łyżeczki
- bułka tarta: 0.75 szklanki
- olej do smażenia: 0.25 szklanki

Cebulę pokroić w drobną kostkę, usmażyć.
Posiekać natkę.
Odcedzić groszek, przelać wodą. Odcedzić tuńczyka.
Jajka rozbełtać z sola i pieprzem.
Do ryżu dodać ser i wszystkie pozostałe składniki (można też dosypać łyżkę bułki tartej). Dobrze wymieszać masę.
Formować kulki ( u mnie 15 szt.), obtaczać je w bułce tartej i smażyć na złoto na rozgrzanym oleju

---------------------------
http/studioplus.pl/

Brak postów
Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650