|
|||||||||||||||||
Sałatka pieczarkowaCebulę kroimy w kostkę, wrzucamy na rozgrzaną na patelni oliwę. Szklimy. Następnie kroimy pieczarki w drobną kostkę (ale nie za drobną) - dorzucamy do cebulki, dusimy aż wyparuje cały płyn. Pieczarki nie mogą być zbyt drobno posiekane, ponieważ po podduszeniu rozpadną się i z sałatki zrobi się pasta. Jajka kroimy w drobną kostkę. Kiedy z pieczarek odparuje cały płyn przekładamy je do salaterki i chwilę studzimy. Następnie dodajemy majonez, łyżkę śmietany i jajka. Dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku. Przekładamy na talerz i posypujemy posiekaną pietruszką. Sałatka najlepiej smakuje na zimno. Smacznego. Get the Flash Player to see this player.
Aktualna ocena: 5Oceń: |
Witaj nieznajomyUżytkownik Ilość punktów
|
||||||||||||||||
|