Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
madrala Szef Kuchni (1075)

Przygotowanie masy z warzyw gotowanych

Masę z warzyw sporządza się z warzyw korzeniowych lub z ziemniaków gotowanych w skórce, również zużywa się do tego celu włoszczyznę z go­towania zup. Składnikiem masy jarskiej może być ugotowana i odciśnięta z wody kapusta. Warzywa gotowane obiera się i miele na maszynce, następnie łączy się z jajami jako składnikiem sklejającym. Zależnie od przepisu, do niektórych mas warzywnych dodaje się składniki wchłania­jące wodę, jak bułka lub kasza manna. Dla polepszenia smaku dodaje się cebulę, grzyby, pieprz i inne przypra­wy. Masę jarską poddaje się dalszej obróbce cieplnej i zależnie od jej metody otrzymuje się potrawy smażone, zapiekane lub gotowane w pa­rze, czyli budynie.


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650