Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Porady i sztuczki -

Tutaj znajdziecie sprawdzone porady i sztuczki każdego kucharza.



Porady i Artykuły kulinarne

Lista naszych artykułów

Widok:
Sortuj według: Tytułu Daty Zdjęcia OcenySortuj według Komentarzy
madrala

Szef Kuchni (1075)

Dlaczego mięso powinno skruszeć i jak...

Jeśli mięso bierze się do użycia natychmiast po uboju zwierzęcia, będzie ono twarde, suche, łykowate, bez wła...

Data: 25.02.10

Porady i sztuczki
KutakNaOtro

Złoty Szef Kuchni (4246)

Porady - wypieki, pieczywo i sprzęt k...

Wypieki i słodkości Ciasto naleśnikowe będzie smaczniejsze, a poza tym nie będzie przywierać do pat...

Data: 20.04.10

Porady i sztuczki
Portalkucharski

Platynowy Szef Kuchni (6855)

Ekonomia w kuchni - rosół i wywary

Rosół często gości na naszych stołach. Połączenie mięsa i warzyw tworzy kombinację, kt&oacu...

Data: 12.05.16

Porady i sztuczki
natalina4

Srebrny Szef Kuchni (2450)

Wysmienity makaron

Nie przelewaj makaronu po gotowaniu zimną wodą , zwłaszcza gdy zamierzasz podać go z sosem . Woda wymywa bowi...

Data: 26.07.13

Porady i sztuczki
natalina4

Srebrny Szef Kuchni (2450)

Owoce z galaretką .

Świeży ananas i zelatyna niezbyt dobrze się łączą . Jeśli jednak ananasa chwilę poddusisz , po ostudzeniu bez...

Data: 27.02.13

Porady i sztuczki
natalina4

Srebrny Szef Kuchni (2450)

Chleb jak z piekarni

Aby zawsze mieć w domu chrupiące pieczywo zamrażam dopiero co przyniesiony z piekarni chleb . Bochenek musi b...

Data: 17.02.14

Porady i sztuczki
natalina4

Srebrny Szef Kuchni (2450)

Chrupiąca panierka

Zamiast w bułce tartej proponuję obtoczyć kotlety w kaszce kukurydzianej . Po usmażeniu będą jeszcze bardziej...

Data: 17.02.14

Porady i sztuczki
natalina4

Srebrny Szef Kuchni (2450)

Zdejmowanie osłonki

Z kiełbasy parówkowej zwykle trudno zdjąć osłonkę , dlatego zaraz po ugotowaniu polewam ją zimną wodą . Osłon...

Data: 28.02.14

Porady i sztuczki
natalina4

Srebrny Szef Kuchni (2450)

Biszkopt nie opadnie

Przed włożeniem ciasta do tortownicy natłuszczam wyłącznie jej spód nie boki . Dzięki temu biszkopt po upiecz...

Data: 28.02.14

Porady i sztuczki
natalina4

Srebrny Szef Kuchni (2450)

Jak otworzyć orzecha kokosowego

W pierwszej kolejności robimy korkociągiem otwory w miejscach , gdzie orzech ma najsłabsze punkty , tzw . ocz...

Data: 27.04.14

Porady i sztuczki
Wyświetl: 102030 artykułów na stronie
1 2 3 4 5 6

Ostatnio dodane artykuły

Zwiń:
Portalkucharski

Platynowy Szef Kuchni (6855)

Najlepsze słodycze na prezent - czy w...

Ludzie zwykle myślą o kupowaniu czekoladowego prezentu przy romantycznych okazjach, takich jak walentynki ...

Data: 20.06.18

Jak gotować?
Portalkucharski

Platynowy Szef Kuchni (6855)

Zmywarki gastronomiczne w sklepie Rev...

Zmywarka do naczyń jest wręcz niezbędnym urządzeniem w kuchni profesjonalnej, gdzie brudnych szklanek i ta...

Data: 06.06.18

Jak gotować?
Portalkucharski

Platynowy Szef Kuchni (6855)

Zalety piekarnika z funkcją pieca kon...

Piekarnik parowy, zwany także piecem konwekcyjno-parowym, pierwotnie był stosowany głównie w profes...

Data: 05.04.18

Jak gotować?
Portalkucharski

Platynowy Szef Kuchni (6855)

Krótki poradnik dla kucharzy, czyli o...

Decydując się na zakup garnków, chcemy, by służyły nam w kuchni przez lata. Odpowiednia jakość nacz...

Data: 06.02.18

Porady i sztuczki
Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650