|
|
Data: 24.02.10
|
|
Najlepiej aby botwina była świeża.
|
|
|
|
|
|
Data: 24.02.10
|
|
Z brukwi i marchwi można wydrążyć okrągłą łyżeczką kulki i przyrządzić w ten sam sposób.
|
|
|
|
|
|
Data: 23.02.10
|
|
Budyń można podawać ze słodkimi sosami, np. waniliowym lub szodonowym, albo z sokiem owocowym.
|
|
|
|
|
|
Data: 23.02.10
|
|
Ugotowany budyń wyłożyć na ogrzany, okrągły półmisek i podawać polany sokiem lub ze słodkim sosem.
|
|
|
|
|
|
Data: 23.02.10
|
|
Gotować 45—60 min.
|
|
|
|
|
|
Data: 23.02.10
|
|
Budyń posypać cukrem pudrem lub polać owocowym sosem.
|
|
|
|
|
|
Data: 24.02.10
|
|
Przyprawiamy do smaku
|
|
|
|
|
|
Data: 24.02.10
|
|
Buraki młode można przyrządzać bez jabłek.
|
|
|
|
|
|
Data: 24.02.10
|
|
Buraki zasmażane przyprawia się również siekaną cebulą usmażoną na złoty kolor, wówczas nie daje się jabłek.
|
|
|
|
|
|
Data: 24.02.10
|
|
Buraki można przyrządzać z dodatkiem surowych jabłek startych na tarce.
|
|
|
|
|
|
Data: 24.02.10
|
|
Podawać do mięsa lub z sosem pomidorowym.
|
|
|
|
|
|
Data: 24.02.10
|
|
Wyłożyć na salaterkę, posypać siekaną zieleniną.
|
|
|
|
|
|
Data: 24.02.10
|
|
Gotujemy około 10 minut przed dodaniem śmietany
|
|
|
|
|
|
Data: 24.02.10
|
|
Podawać do mięsa i ziemniaków.
|
|
|
|
|
|
Data: 23.02.10
|
|
Płyn przelać do salaterki lub kompotierek, zastudzić. Galaretkę można podać z bitą śmietaną.
|
|
|
|
|
|
Data: 23.02.10
|
|
Galaretkę można podać z bitą śmietaną i plasterkiem cytryny.
|
|
|
|
|
|
Data: 23.02.10
|
|
Galaretkę można przybrać bitą śmietaną, owocami, dżemem lub konfiturami.
|
|
|
|
|
|
Data: 23.02.10
|
|
Galaretkę można przybrać bitą śmietaną, podawać z ciasteczkami na deser.
|
|
|
|
|
|
Data: 23.02.10
|
|
Galaretkę można przybrać owocami i biszkoptami.
|
|
|
|
|
|
Data: 23.02.10
|
|
Galaretkę można przybrać bitą śmietaną i smażonymi lub świeżymi owocami.
|
|
|
|
|
|
Data: 23.02.10
|
|
Galaretkę można podać z bitą śmietaną.
|
|
|
|
|
|
Data: 23.02.10
|
|
Podawać samą, z dodatkiem bitej śmietany, lub z drobnymi ciasteczkami.
|
|
|
|
|
|
Data: 24.02.10
|
|
Bez grzanek podawać jako dodatek do mięsa, omletu, bukietu z jarzyn, ale wówczas użyć 10 dkg groszku na l porcję.
|
|
|
|
|
|
Data: 23.02.10
|
|
Gruszki można zastąpić jabłkami
|
|
|
|
|
|
Data: 24.02.10
|
|
Najlepsze z kurkami
|
|
|
|
|
|
Data: 23.02.10
|
|
W taki sam sposób można przygotować w galaretce inne owoce jagodowe w postaci rozdrobnionej lub całe.
|
|
|
|
|
|
Data: 24.02.10
|
|
W ten sam sposób można przyrządzać bakłażany.
|
|
|
|
|
|
Data: 24.02.10
|
|
Podawać do mięsa i ziemniaków, do knedli czeskich, klusek ziemniaczanych.
|
|
|
|
|
|
Data: 24.02.10
|
|
Podawać do mięsa i ziemniaków, do knedli czeskich, klusek ziemniaczanych.
|
|
|
|
|
|
Data: 24.02.10
|
|
Kapustę czerwoną przyrządza się również bez wina, wówczas przyprawia się zrumienioną cebulą lub dodaje goździków.
|
|
|