|
|||||||||||||||||
Składniki:
Sposób przygotowaniaJakiekolwiek grzyby: borowiki, kozaki, maślaki, zielonki opłukać, oczyścić, oddzielić kapelusze od trzonów. Grzyby pokrajać w paski, włożyć do rondelka, dodać tłuszcz, obraną posiekaną cebulę i dusić do miękkości. Gdy są miękkie, zagęścić mąką, doprawić do smaku solą i pieprzem, zagotować. Wlać śmietanę, dodać koperek, dokładnie wymieszać. Ziemniaki opłukać, obrać, ugotować, przyrządzić puree. Jaja rozmącić, osolić, wylać na rozgrzany tłuszcz na patelnię. Gdy masa zacznie się ścinać, i mieszać ostrożnie łyżką, aby jajecznica się nie przypaliła. Jajecznicę ułożyć na ogrzanym okrągłym półmisku, z wierzchu położyć duszone dookoła obłożyć ziemniakami puree. |
Witaj nieznajomyUżytkownik Ilość punktów
|
||||||||||||||||
|