|
|||||||||||||||||
Tekst i zdjęcie: ewlinaSzef Kuchni (880) Budyń z bułki i jabłekUgotowany budyń wyłożyć na ogrzany, okrągły półmisek i podawać polany sokiem lub ze słodkim sosem. Składniki:
Sposób przygotowaniaCzerstwą bułkę namoczyć w mleku. Jabłka umyć, obrać, zetrzeć na tarce do jarzyn. Masło utrzeć, dodając stopniowo cukier puder. Białka ubić na sztywną pianę. Namoczoną bułkę rozetrzeć, dodać żółtka, tarte jabłka, skórkę otartą z cytryny lub pomarańczy, wszystkie składniki wymieszać. Do masy dodać pianę z białek, lekko wymieszać, przełożyć do formy, przykryć, wstawić do wrzącej wody i gotować 45—-60 min. |
Witaj nieznajomyUżytkownik Ilość punktów
|
||||||||||||||||
|