Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
ewlinaSzef Kuchni (880)

Fasola szparagowa ze śmietaną

Podawać do mięsa i ziemniaków.

Składniki:
  • fasola szparagowa, 80 dag
  • mąka , 2 dag
  • śmietana, 0.1 l
  • sól, 1 szczypta
  • cukier, 1 szczypta
  • ocet, 1 łyżk.
  •  
Sposób przygotowania

Fasolę opłukać, obrać z włókien, pokrajać ukośnie, zalać niewielką ilo­ścią wrzącej wody, osolić, ocukrzyć, gotować na silnym ogniu pod przy­kryciem. Miękką fasolę podprawić mąką rozmieszaną z 5 łyżkami zimne­go wywaru, zagotować, dodać ocet do smaku. Połączyć ze śmietaną. Wyłożyć na salaterkę. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650