Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Dynia z papryką, bakłążanem i śmietaną Dynia z papryką i śmietaną.jpg
Dynia z papryką, bakłążanem i śmietaną
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
ewlinaSzef Kuchni (880)

Dynia z papryką, bakłążanem i śmietaną

Wyłożyć na salaterkę, posypać siekaną zieleniną.

Składniki:
  • natka pietruszki, 1 łyżk.
  • cukier, 1 szczypta
  • sól, 1 szczypta
  • śmietana, 0.1 l
  • mąka , 2 dag
  • cebula, 5 dag
  • papryka, 20 dag
  • dynia, 60 dag
  • bakłażan, 1 szt.
  •  
Sposób przygotowania

Cebulę obrać, pokrajać w talarki, włożyć do rondla, dodać opłukaną, wydrążoną z nasion i pokrajaną w cienkie paseczki paprykę i drobniej pokrojonego bakłażana. Zalać nie­wielką ilością wrzącej wody (1/3 1), osolić, ocukrzyć, dodać tłuszcz i du­sić pod przykryciem do miękkości. Pod koniec gotowania włożyć obraną i pokrajaną w grubsze słupki dynię, dusić około 8—10 minut. Podpra­wić mąką, zagotować, wymieszać ze śmietaną.  


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650