Jadłospis 300kcal
Data dodania postu: 30.06.11
Zaczerpnięte z porcelanowych motylków
Komentarze: 1
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||
Wynik wyszukiwania zaawansowanego dla hasła: "kurczak" w dziale: Wszędzie
PortalkucharskiPlatynowy Szef Kuchni (6855)Wykwintny przepis na pierś z kurczakaFilet z piersi kurczaka to dużo wysokowartościowego białka, zero węglowodanów i miligramy tłuszczu.... Data: 11.12.15Jak gotować?PortalkucharskiPlatynowy Szef Kuchni (6855)Sałatka z winogronami - lekka, smaczn...Nudzą Cię standardowe sałatki, pełne majonezu i niedopasowanych przypraw? Szukasz pomysłu na prost... Data: 19.05.16ZdrowieBrak wyników wyszukiwania w dziale Użytkowników ForumBrak wpisów na forum spełniających kryteria, proszę o uścilenie parametrów szukania WątkiBrak wątków na forum spełniających kryteria, proszę o uścilenie parametrów szukania Posty
w domuNapisano: 23.06.2012 02:14 Ostrygi bym się nie tknęła, a z kuchni orientalnej mogę polecić coś co robię sama. Jest to kurczak po indyjsku. 50 dag piersi z kurczaka pokrojonej w większe kawałki 1/2 puszki mleczka kokosowego garść zielonej kolendry 2 łyżki masła ghee szczypta cukru garam masala trawa cytrynowa sól. Jak mniemam pewne trudności może nastręczyć trawa, masło i garam masala. Spieszę wyjaśnić, że trawa jest do nabycia w hipermarketach (ja swoją hoduje na oknie wraz z kolendrą), masło ghee to masło klarowane, do nabycia lub do zrobienia*, garam masala do nabycia w sklepach orientalnych lub do zrobienia*. Łyżkę garam masali wymieszać z pół łyżeczki soli, w tym obtoczyć kurczaka, odstawić na pół godz. Grubą cześć trawy cytrynowej pokroić na 3 cm kawałki i zmiażdżyć, wrzucić kurczaka i trawę na rozgrzane masło ghee obsmażyć. Podlać woda przykryć dusić ok 30 min. na małym ogniu.Dodać mleko kokosowe, zagotować, wrzucić posiekana kolendrę, zdjąć z ognia. Jeść z ryżem i pomidorami. * W książce Jedz, módl się,jedz Michaela Bootha poznałam przepis na masalę i ghee: garam masala to mieszanka przypraw kmin rzymski, kolendra, czarny pieprz, kardamon, liść laurowy, goździki, cynamon, chili, gałka muszkatołowa. Wszystkie prócz gałki należy uprażyć (każdą osobno!) , a następnie razem zmielić, proporcje wg gustu. Masło ghee- wziąć minimum 3 kg masła niesolonego, włożyć do garnka o grubym dnie i stopić. Potem schłodzić by się zestaliło i zdjąć z wierzchu ok 1 cm warstwę "brudnego" masła, następnie zostawiając po 1 cm na bokach i dnie, resztę wyjąc do innego naczynia i trzymać w lodówce używając do pieczenia i smażenia.EncyklopediaBrak wyników wyszukiwania Blogi
Spadek formy musiał nastapic.Data dodania postu: 18.09.13
a wszystko za sprawa zbyt dużej ilości cukru... "mleko"Data dodania postu: 19.09.13
spróbujcie tego co wasze dziecko dostaje w kartoniku mleka czekoladowego lub truskawkowego - bezcenne SzparagiData dodania postu: 04.04.14
Sezon na szparagi właśnie nie długo się zacznie . Przekonaj się że warzywo to ma wyjątkowy smak , dający ogromne pole do popisu także osobom niewprawionym w sztuce kulinarnej . |
Witaj nieznajomyUżytkownik Ilość punktów
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||
|