|
|||||||||||||||||
Tekst i zdjęcie: utopistkaKuchcik (140) Kurczak do sałatki, tortilli bądź solopyszny, dietetyczny kurczak
Składniki:
Sposób przygotowaniaJeden podwójny filet z kurczaka kroimy w kostkę i wrzucamy do miski. Dodajemy oliwę, trzy ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę (jeśli ktoś nie ma praski polecam utrzeć na tarce jarzynowej) sól, pieprz, zioła, paprykę słodką i ostrą, ja dodatkowo dodaję trochę tymianku. Wszystko razem mieszamy. Jeśli mamy czas możemy tego kurczaka zostawić w zalewie na kilka godzin. Natomiast jeśli nie mamy czasu wrzucamy na rozgrzaną patelnię i smażymy do zarumienieni. Kurczak świetnie nadaje się do salat, tortilli i wielu innych potraw. |
Witaj nieznajomyUżytkownik Ilość punktów
|
||||||||||||||||
|