Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
ScaloopsSzef Kuchni (1460)

Placek kruchy z pianką

Podawać w tym samym dniu, najlepiej dopóki ciepły.

  • Sposób przygotowania: pieczone
Składniki:
  • cukier, 12 dag
  • białka, 3 szt.
  • marmolada, 20 dag
  • cukier puder, 5 dag
  • masło, 10 dag
  • mąka , 15 dag
  •  
Sposób przygotowania

Sporządzić ciasto: masło z mąką posiekać, wymieszać z cukrem, dodać żółt­ka, zagnieść ciasto, a gdy wszystkie składniki połączą się, ciasto wynieść w chłodne miejsce. Skrzepniętym ciastem wyłożyć dno tortownicy i ciasto upiec na bardzo jasny, złoty kolor.Upieczony placek posmarować marmoladą. Ubijać pianę, do na pół ubitej piany dosypywać po trochu cukier, ciągle ubijając. Gdy wszystek cukier włożony, przerwać ubijanie, pianę wyłożyć na placek, posypać cukrem kryształem, wstawić do piekarnika do zapie­czenia. Gdy pianka obeschnie i lekko zrumieni się, placek wyjąć. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650