|
|||||||||||||||||
Tekst i zdjęcie: ScaloopsSzef Kuchni (1460) Keks z ciasta piaskowegoKrajać po kilku godzinach po upieczeniu. Składniki:
Sposób przygotowaniaPrzygotować rodzynki, pokrajać skórkę pomarańczową, orzechy; bakalie oprószyć mąką, aby nie opadły na spód ciasta. Utrzeć masło i dodając po trochu cukier i po jednym żółtku, startą wanilię i skórkę cytrynową. Ubić pianę i połowę wymieszać z masą maślaną. Dodać mąkę, bakalie, resztę piany, ciasto lekko wymieszać, włożyć do formy keksowej starannie wysmarowanej masłem i oproszonej mąką. Ciasto wstawić do miernie nagrzanego piekarnika i upiec (45 min.). Po wyjęciu chwilę pozostawić w formie, a później ostrożnie wyłożyć i ostudzić. Krajać po kilku godzinach po upieczeniu. |
Witaj nieznajomyUżytkownik Ilość punktów
|
||||||||||||||||
|