Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
Lenka86Szef Kuchni (1295)

Surówka ze śliwek suszonych i przecieru porzeczkowego

Sliwki suszone, niedymione.

Składniki:
  • woda, 0.5 l
  • cukier, 15 dag
  • suszone śliwki, 25 dag
  • przecier porzeczkowy, 8 dag
  •  
Sposób przygotowania

Suszone śliwki umyć w ciepłej wodzie, opłukać, zalać wodą i pozostawić w chłodzie na noc doc do namoknięcia. Na drugi dzień ze śliwek wyjąć pestki, zalać wodą z moczenia śliwek; jeżeli potrzeba, dodać trochę wody, zagotować z cukrem, dodać pasteryzowany przecier, rozmieszać, zalać śliwki, ostudzić. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650