Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
Lenka86Szef Kuchni (1295)

Twarożek ze świeżymi lub mrożonymi owocami

Mrożone owoce pokrajać, gdy na wpół odtają.

Składniki:
  • ser twarogowy półtłusty , 25 dag
  • owoce, 25 dag
  • cukier puder, 15 dag
  • wanilia w laskach, 1 szt.
  •  
Sposób przygotowania

Owoce opłukać starannie, obrać i działek kielicha, szypułek itp., osaczyć, większe pokrajać na części. Mrożone owoce pokrajać, gdy na wpół odtają. Twarożek rozetrzeć z cukrem i wanilią, w ostatniej chwili przed podaniem wymieszać z owocami, włożyć do kompotiery lub wyporcjować, przybrać owocami i zaraz podawać. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650