Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
ScaloopsSzef Kuchni (1460)

Budyń z kapusty włoskiej

Podawał z sosem pomidorowym.

Składniki:
  • bułka tarta , 2 dag
  • ząbek czosnku, 1 szt.
  • cukier, 1 szczypta
  • sól, 1 szczypta
  • koperek, 1 łyżecz.
  • cebula, 6 dag
  • śmietana, 20 dag
  • masło, 5 dag
  • jajka, 4 szt.
  • kapusta włoska, 1 kg
  •  
Sposób przygotowania

Kapustą oczyścić, ugotować (wywar zużyć do zupy). Miękką kapustę odcisnąć, drobno posiekać. Cebulą udusić z masłem, do tego wbijać po jednym żółtku ucierając. Włożyć kapustą i śmietaną, masę rozetrzeć, dodać przyprawy do smaku. Ubić pianą, wymieszać z masą obsypując tartą bułką. Masę wyłożyć do wysmarowanej formy, zamknąć i gotować w parze ok. 45 minut. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650