Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
Lenka86Szef Kuchni (1295)

Jajecznica po chłopsku

Ale kobietom też smakuje.

Składniki:
  • jajka, 7 szt.
  • mąka , 5 dag
  • mleko, 1 szkl.
  • wędzona słonina, 5 dag
  •  
Sposób przygotowania

Mąkę rozmieszać z małą ilością mleka tak, aby nie było grudek, dodać resztkę mleka, jaja, sól i masę starannie rozmącić. Rozgrzać tłuszcz na patelni, wlać masę i smażyć powoli mieszając, ściąć niezbyt silnie; przed podaniem można jajecznicę posypać szczypiorkiem. Podawać na patelni z pieczywem lub ziemniakami i sałatą zieloną lub pomidorową. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650