Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
ScaloopsSzef Kuchni (1460)

Maślaki duszone

Tak samo przyrządzać pieczarki, smardze, kozaki, gąski i podpieńki jesien­ne

  • Sposób przygotowania: duszone
Składniki:
  • maślak, 1 kg
  • tłuszcz, 4 dag
  • cebula, 4 dag
  • sól, 1 szczypta
  • pieprz, 1 szczypta
  •  
Sposób przygotowania

Maślaki oczyścić z ziemi, odrzucić trzony, opłukać (wielokrotnie); osaczyć i z kapeluszy zdjąć śluzowatą skórkę. Pokrajać w krążki (mniejsze ugotować w całości), dodać cebulę pokrajaną, udusić pod przykryciem. Gdy sok wydzielony z grzybów odparuje, przyprawić je solą i pieprzem, Podawać w salaterce. Tak samo przyrządzać pieczarki, smardze, kozaki, gąski i podpieńki jesien­ne. Oprócz kapeluszy można zużyć także trzony tych grzybów. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650